Електронска адреса.
Марија Ч.

Марија Ч.

Аеродром, Скопје33 години4 години искуство

"-Лиценца за Психолог
-Сертификат за Емоционална интелегенција
-Сертификат за Инклузивно образование за образовни асистенти
-Сертификат за сензибилизација за работа на родители на деца со посебни потреби"
"Марија Чурукоска - Ентузијаст кој верува во развој и позитивни промени кај секое дете доколку процесот на работа е надополнет со верба и љубов кон децата и кон професијата!
По стекната диплома на Факлутетот за Психологија, добива лиценца од Комората на Психолози на Република Северна Македонија која и овозможува практично искуство во рамките на Клинички Центар - Скопје, дневни центри за ментално здравје, институции и невладин сектор кои работат на унапредување на менталното здравје во заедницата.
Работата како училишен психолог во Yahya Kemal College во Скопје и овозможува работа со деца од различни возрасти, етнички заедници и култури. Како стручен соработник е во постојана координација и ефективна комуникација со семејствата и стручните служби, како дел од тимот кој заеднички работи на развивање на потенцијалите на децата.
Максимално посветена на развој на потребите на секое дете нејзиното искуство го комбинира со потребите на семејства кои имаат потреба од секојдневна грижа на деца (дадилка) и професионално психолошко поддржување.
Личната мотивација и поттик за развој на децата со кои работи ја води во училишните клупи како образовен асистент. Учествува во процесот на подучуење во училиште и во домашни услови преку изработка на помошни средства и материјали со цел полесно усвојување на наставниот материјал и изработка на индивидуални образовни програми (ИОП), согласно образовните потреби на децата.
Нејзините академски и пректични познавања од областа на детска психологија умее да ги пренесе како предавач на модуларна програма за идни дадилки овозможена од првата агенција за нега и чување на деца Babysitting Service. Марија поседува голема амбиција за личен и професионален напредок заедно со желбата за развој на децата и подобра соробатка со семејствата. Како Едукант за Гешталт психотерапија и советување работи на себе, на својата личност и потенцијали со кои ќе може да им понуди на семјствата со деца со типичен и атипичен развој квалитена услуга и соработка."

Телефонски број: видливо само за членови

FacebookInstagram

0 препорачува
Работа

Време: договорено поединечно (може да започне веднаш)

Дадилка: Може да се преговара

Искуство: 4 години

Чување деца
 • Може да работи во свој дом

 • Може да работи со инвалиди

 • Може да работи со миленичиња

 • Може да оди надвор со деца

 • Може да пазари

 • Може да готви

 • Може да чисти

 • Има возачка дозвола

 • Има автомобил

 • Не пуши

 

Би работел со

 1. Бебиња, 0-1 години

 2. Мали деца, 2-3 години

 3. Предучилишни деца, 4-6 години

 4. Ученици, 7-11 години

 5. Тинејџери, 12-18 години

Образование

Универзитет

Институција: Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романовиќ Державин“ - Битола

Специјалност: Дипломиран Психолог

Јазици: Англиски, Македонски