Email
PasswordForgot?
Анета Ј.

Анета Ј.

Охрид51 y14 y experience

Децата поминуваат низ нас, но не се наша сопственост, ова беше моето основно правило додека ги воспитував моите два сина сега веќе полнолетни личности. Во 2001 година ја отворив првата игротека во Охрид (детски креативен центар) ,,Весели Био,, со цел да им подарам на децата и родителите катче каде ќе се релаксираат, едуцираат и споделуваат искуства.Од тогаш се до денес работам како аниматор за деца на детски роденденски и други прослави. Љубовта кон децата ја преточив и преку малите екрани во локалната телевизија ТВМ каде две сезони имав авторска деска емисија ,,Весела Броенка,, на која и дене се присетуваат огромниот број деца кои продефилираја низ сите емисии. Десет години од својот животен век ги подарив на работата во Црвен крст Охрид како волонтер, координатор на млади, едукатор за превенција во повеќе области. Последното работно место беше како воспитувач,едукатор и аниматор во игротеката ,,Смајли,, се до 01-09-2020 во меѓувреме работев како дадилка на едно дете континуирано 15 месеци и на повеке деца повремено по неколку часа. Децата се мојата најверна и најискрена публика .
Сертификат за укажување прва помош на работно место,
Курс за книговодител ,,Кузнам Шапкарев,,-Охрид
Сертификат од УСИД за тренер за работа со Училишни Одбори
Сертификат од HANDIKAP INTERNATIONAL И ПЦПЛИП-ПОРАКА за учество и придонес за изготвување на тригодишен акционен план за лицата со попреченост во Општина Охрид.
Сертификат од OSCE и ЦКРМ за работилници преку форум театар во рамките на проект ,,Младите во борба против трговија со луѓе,,.
Сертификат за обучувач за концептот на недискриминација од Британски совет во РМ и НВО,,Еднаков Пристап,,
Сертификат за бизнис планирање од фондација Бизнис Старт Ап Центар –Битола
Сертификат за лидерски и менаџерски вештиниод фондација Бизнис Старт Ап Центар –Битола
Сертификат ,,Модерен наставник,, 1 модул (психолошки центар Солушн предавач Марија Дамјановска Сертифициран НЛП мастер тренер и НЛП коучер за сонувачи со храбро срце)
Член на СОС неформалното здружение
Основни познавање на англиски јазик
Познавање на работа со компјутер.

Phone number: visible only to members

FacebookInstagram

0 recommends
Work

Time: agreed individually (can start immediately)

Au pair: negotiable

Experience: 14 y

Baby sitting
 • Can work in own home

 • Can work with the disabled

 • Can work with pets

 • Can go outside with children

 • Can do shopping

 • Can cook

 • Can do the cleaning

 • Have a driving license

 • Have a car

 • Don't smoke

 

I would work with

 1. Babies, 0-1 years old

 2. Toddlers, 2-3 years old

 3. Preschoolers, 4-6 years old

 4. Gradeschoolers, 7-11 years old

 5. Teens, 12-18 years old

Education

Secondary

Institution: ОЕМУЦ,, Св.Наум Охридски,, Охрид

Specialty: четврти степен средна стручна спрема

Languages: English, Macedonian, Serbian