Email
PasswordForgot?
Софија С.

Софија С.

Кисела Вода, Скопје25 y4 y experience

"Имам претходно искуство со работа со деца од предучилишна возраст во приватна градинка во Анкара, Турција и со лица со попреченост во Сарај Центар за лица со попреченост - Анкара.
Во периодот октомври 2018 - февруари 2019 во улога на интервјуер бев дел од МИКС - мултииндикаторско кластерско истражување спроведено од УНИЦЕФ Македонија и ДЗС чија цел беше да се испита здравјето и добросостојбата на жените и децата. Како посебно искуство би го издвоила делот со интервју со децата каде вршев проценки во однос на фукнционирање на детето - когнитивен развој, читање, пишување и сл. што во суштина се едни од основните проценки кои ги користиме во специјалната едукација и рехабилитација (дефектологија).
Работа како тутор/бебиситер со две деца на училишна возраст од странско семејство. Спроведување на едукативни и слободни активности со децата со цел развивање на одредени вештини соодветни на нивната возраст од едукативен аспект но и социо-емоционален. Помош со домашни задачи зададени од училиште, учење добри манири, добро однесување и вредносни системи.
Учам турски јазик - одам на курс во Турски културен центар Скопје (моментално сум со завршено B1 ниво).
Моментално работам со две деца од странско семејство и со НВО (невладина организација, здружение) како специјален едукатор и рехабилитатор. Отворена и слободна сум за асистенција, часови од неколку часови по 17.30 часот или пред 11 часот.

Phone number: visible only to members

FacebookInstagram

0 recommends
Work

Time: agreed individually (can start immediately)

Au pair: negotiable

Experience: 4 y

Baby sitting
 • Can work in own home

 • Can work with the disabled

 • Can work with pets

 • Can go outside with children

 • Can do shopping

 • Can cook

 • Can do the cleaning

 • Have a driving license

 • Have a car

 • Don't smoke

 

I would work with

 1. Babies, 0-1 years old

 2. Toddlers, 2-3 years old

 3. Preschoolers, 4-6 years old

 4. Gradeschoolers, 7-11 years old

 5. Teens, 12-18 years old

Education

Secondary

Institution: СУГС Орце Николов

Specialty: Средно гимназиско образование

Languages: English, Macedonian, Serbian