Email
PasswordForgot?
Весна М.

Весна М.

Карпош, Скопје65 y33 y experience

"Љубовта кон децата, посебно кон оние помалите од предшколска и најрана школска возраст, ме поттикнаа мојата професија и понатамошниот професионален развој да биде поврзан токму со децата.
Како долгогодишен просветен работник во училиште, љубовта кон децата, грижата за нив, воспитувањето и едукацијата на децата, станаа мојот животен стил, целосно да им се посветам на децата. Професионалното и животното искуство со оваа популациона категорија, ме наведоа да почнам да размислувам своето слободно време, па и по пензионирањето, и понатаму да работам и да им се посветам на децата како дадилка, а воедно и како воспитувач и како едукатор, полека да ги воведувам во тајните на животот, да ги учам да не отстапуваат дури ни пред најмалите предизвиците кои ни ги носи животот, туку да им се спротистават на истите и така да се изградат во јаки личности.
Вистинита е изреката дека „Децата се нашето најголемо богатство“.
Децата се цвет кој треба постојано да се негува, кој треба да се одржува и во кој треба да се вложува."
"Лиценца за директор во основно и средно училиште,
Обуки:
- примена и користење на информатичка технологија во образовниот процес,
- инклузија (вклученост) на деца со попреченост во наставата
- стручни обуки потребни за усовршување на наставниот процес, како и за потребите на инспекциската служба"

Phone number: visible only to members

FacebookInstagram

0 recommends
Work

Time: agreed individually (can start immediately)

Au pair: negotiable

Experience: 33 y

Baby sitting
 • Can work in own home

 • Can work with the disabled

 • Can work with pets

 • Can go outside with children

 • Can do shopping

 • Can cook

 • Can do the cleaning

 • Have a driving license

 • Have a car

 • Don't smoke

 

I would work with

 1. Babies, 0-1 years old

 2. Toddlers, 2-3 years old

 3. Preschoolers, 4-6 years old

 4. Gradeschoolers, 7-11 years old

 5. Teens, 12-18 years old

Education

University

Institution: Педагошка академија „Св. Климент Охридски“; Природно-математички факултет, Институт за географија, насока - наставна

Specialty: Дипломиран одделенски наставник; Дипломиран професор по географија

Languages: English, Macedonian, Serbian, French