Email
PasswordForgot?
Марија Ч.

Марија Ч.

Аеродром, Скопје33 y4 y experience

"-Лиценца за Психолог
-Сертификат за Емоционална интелегенција
-Сертификат за Инклузивно образование за образовни асистенти
-Сертификат за сензибилизација за работа на родители на деца со посебни потреби"
"Марија Чурукоска - Ентузијаст кој верува во развој и позитивни промени кај секое дете доколку процесот на работа е надополнет со верба и љубов кон децата и кон професијата!
По стекната диплома на Факлутетот за Психологија, добива лиценца од Комората на Психолози на Република Северна Македонија која и овозможува практично искуство во рамките на Клинички Центар - Скопје, дневни центри за ментално здравје, институции и невладин сектор кои работат на унапредување на менталното здравје во заедницата.
Работата како училишен психолог во Yahya Kemal College во Скопје и овозможува работа со деца од различни возрасти, етнички заедници и култури. Како стручен соработник е во постојана координација и ефективна комуникација со семејствата и стручните служби, како дел од тимот кој заеднички работи на развивање на потенцијалите на децата.
Максимално посветена на развој на потребите на секое дете нејзиното искуство го комбинира со потребите на семејства кои имаат потреба од секојдневна грижа на деца (дадилка) и професионално психолошко поддржување.
Личната мотивација и поттик за развој на децата со кои работи ја води во училишните клупи како образовен асистент. Учествува во процесот на подучуење во училиште и во домашни услови преку изработка на помошни средства и материјали со цел полесно усвојување на наставниот материјал и изработка на индивидуални образовни програми (ИОП), согласно образовните потреби на децата.
Нејзините академски и пректични познавања од областа на детска психологија умее да ги пренесе како предавач на модуларна програма за идни дадилки овозможена од првата агенција за нега и чување на деца Babysitting Service. Марија поседува голема амбиција за личен и професионален напредок заедно со желбата за развој на децата и подобра соробатка со семејствата. Како Едукант за Гешталт психотерапија и советување работи на себе, на својата личност и потенцијали со кои ќе може да им понуди на семјствата со деца со типичен и атипичен развој квалитена услуга и соработка."

Phone number: visible only to members

FacebookInstagram

0 recommends
Work

Time: agreed individually (can start immediately)

Au pair: negotiable

Experience: 4 y

Baby sitting
 • Can work in own home

 • Can work with the disabled

 • Can work with pets

 • Can go outside with children

 • Can do shopping

 • Can cook

 • Can do the cleaning

 • Have a driving license

 • Have a car

 • Don't smoke

 

I would work with

 1. Babies, 0-1 years old

 2. Toddlers, 2-3 years old

 3. Preschoolers, 4-6 years old

 4. Gradeschoolers, 7-11 years old

 5. Teens, 12-18 years old

Education

University

Institution: Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романовиќ Державин“ - Битола

Specialty: Дипломиран Психолог

Languages: English, Macedonian